heartsickness 428103 1920

22% van de ondernemers ondervindt relatieproblemen door geldzorgen in het eigen bedrijf. 33% heeft privé wel eens dingen gelaten, zoals het overslaan van vakanties of het niet uitbetalen van het eigen salaris. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope, in opdracht van bedrijfsfinancier Boozt24. Uit het onderzoek blijkt dat bijna een kwart van de ondernemers (22%) door financiële zorgen op zakelijk gebied relatieproblemen heeft ondervonden.

Bij 15% van de ondernemers bleef dat beperkt tot pittige ruzies (waarbij 4% op de bank heeft moeten slapen). In 3% van de gevallen leidden zakelijke problemen ertoe dat ondernemers werden verlaten door hun partner. De economie draait, maar geldgebrek noopt ondernemer tot noodgrepen in de privésfeer

1 op 7 ziet af van eigen salaris
Uit het onderzoek blijkt ook dat 33% van de ondernemers in zijn of haar privéleven dingen heeft moeten laten vanwege geldproblemen in het bedrijf. Zo heeft 18% zijn vakantie wel eens overgeslagen, heeft 14% het eigen salaris wel eens niet uitbetaald en 4% de auto of iets anders kostbaars verkocht. 7% heeft de kinderen wel eens iets moeten ontzeggen. Een enkeling heeft zelfs uit geldnood een huisdier van de hand gedaan.

Korten op personeel belangrijkste ingreep
Als de nood aan de man is, is de belangrijkste zakelijke ingreep om voorlopig geen nieuw personeel aan te nemen (27%). 11% sluit een lening af. Ook het ontslaan van medewerkers (9%), het snijden in bonussen (8%), het vinden van investeerders (8%) en het korten op bestaande salarissen (6%) zijn gebruikte ingrepen.

Bron: www.eufin.nl

 

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt